Добре дошли в нашия магазин!

Facebook / Twitter / Google+

 
<iframe src="//www.facebook.com/plugins/follow?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEcostyle.BG.Ltd&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;colorscheme=light&amp;width=450&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>

 

 

 

Промоционални оферти

Нашето предложение за Вас!

Възползвайте се от намалените цени за тези продукти и направете на себе си или на свои познати полезния подарък.

Пробен комплект плюшени пелени/гащички, универсален размер за 86.90 лв

Пробен комплект - всичко в едно, универсален размер за 99.90 лв

Пробен комплект - бамбукови пелени, универсален размер за 99.90 лв

Skype

My status

Производители

"Топалов и архитекти" ЕООД

Чести въпроси за пелените Bambinex

Дата: 2016-05-01

Имаме нови продукти на склад. Избирайте от нашия каталог с висококачествени артикули. Ще ви помогнем, като отговорим на вашите въпроси.

 

Как слагаме многократната пелена?

Отговор

Многократната пелена се състои от 4 части: непромокаеми гащички, вътрешна пелена, попиваща подложка, абсорбираща хартия

a) Непромокаеми гащички: задължителни през нощта, при пътуване или гости. При останалите случаи не винаги е нужно да слагате непромокаемите гащички, освен ако бебето ви не се подмокря често.

b&c) Вътрешната пелена и попиващата подложка са направени от бамбукова прежда и се използват заедно за постигане на максимално попиваемост. Попиващата подложка трябва да абсорбира повечето влага, като пелената остава относително чиста. 

d) Абсорбиращата хартия е целулозна хартия, която първа абсорбира течностите и твърдите вещества. Следвайте следните инструкции, когато сменяте пелената на бебето си.

- Разгънете непромокаемите гащички.

- Поставете бамбуковата вътрешна пелена върху тях.

- Вземете попиващата подложка, покрийте я с пласт абсорбираща хартия.

- Поставете подложката вътре в пелената.

- Поставете бебето върху пелената. Проверете дали правилно сте го „позиционирали”. Закопчайте пелената с помощта на велкро-лепенките. Уверете се, че пелената пасва добре около крачетата и на кръста. BAMBINEX избраха този вид закопчаване, защото може да бъде удобно при всички етапи на растеж на детето ви.

- Закопчайте непромокаемите гащички. Обърнете специално внимание на крачетата и на кръста. Уверете се, че не стърчи парче от вътрешната пелена, за да избегнете протичане. BAMBINEX непромокаемите гащички са с висока талия, която помага за доброто напасване на пелената.

Защо трябва да пера пелените и попиващите подложки преди употреба?

Отговор

При закупуване на нови кърпи, вие ги перете, за да увеличите попиваемостта им.Същият принцип важи за бамбуковата тъкан, от която са направени пелените и подложките.  Восъкът в агентите, които са използвани за изтъкаване и изплитане, правят тъканта непромокаема. Така че всички тъкани трябва да бъдат изпрани, за да се премахне този восък и бамбуковата тъкан да започне да абсорбира в пълна степен.  

Трябва ли да прегъвам пелените по различен начин за момче и за момиче?

Отговор

По принцип не. Някои майки обаче прегъват допълнителната попиваща подложка на две, слагат абсорбиращата хартия отгоре и ги слагат в предната част на пелената за момчета.

Какво да правя, ако бебето ми се подмокря много често?

Отговор

В този случай трябва да увеличите попиваемостта като добавите втора попиваща подложка или още абсорбираща хартия, а в крайни случаи – и двете.

Защо да използваме бамбукови пелени?

Отговор

Защото бамбукът е растение с многобройни естествени качества. Той не се нуждае от допълнително напояване и расте без употреба на торове и пестициди. Не изисква да се отглежда самостоятелно от фермерите и не замърсява. Бамбукът е естествен антибактериален продукт, изпитан е срещу акари и прах и има противоалергични свойства.  Той попива поне 80% повече от памука и съхне 20% по-бързо. Бамбуковата тъкан на BAMBINEX е много здрава, плътна и копринено мека. Не дразни бебешката кожа, позволява й да диша, като по този начин предотвратява обриви. И накрая, бамбукът е перфектен избор във връзка с проблема с контролиране на температурата в пелената. Максималната температура в пелената (специално при момчетата) трябва да бъде 34°C, точно такава температура създават многократните пелени BAMBINEX.

Пелените от комплекта, който закупих, не стигат за обгрижване на моето бебе.

Отговор

Комплектите пелени са създадени, като се имат предвид нуждите на бебе от раждането му до 10 кг (комплект S1) или бебе с тегло 10 кг и повече (комплект S2). Всяко бебе обаче е различно. Може да закупите нужните допълнителни продукти отделно. Непромокаеми гащички (размер S, M, L или XL) на парче; вътрешна пелена + попиващи подложки S1 и S2 на парче във всеки наличен цвят; допълнителни попиващи подложки във всеки наличен цвят в комплект от 3 броя. Хартиените ролки са налични в комплект от 3 броя.

Бих искал да пробвам многократните пелени, но все още не желая да купувам пълния комплект.

Отговор

BAMBINEX създадоха специален пробен комплект от пелени, който съдържа: 1 бр. непромокаеми гащички, 3 бр. Вътрешни пелени с попиващи подложки и 15 листа абсорбираща хартия.
Ако останете доволни и желаете да продължите с употребата на пелените BAMBINEX , можете да си закупите пълния комплект, който да удовлетвори нуждите на бебето ви.

Как поддържам пелените чисти?

Отговор

Пелените, попиващата подложка и непромокаемите гащички могат да се изпират в пералня при 60°. Не използвайте белина на хлорна основа. Не използвайте омекотител за тъкани, тъй като той слепва нишките, като намалява абсорбиращите свойства на тъканта. Не ги гладете. Никога не ги пускайте във вряща вода, тъй като това ще повреди велкро-лепенките и ластиците в пелените. По принцип пелените, попиващите подложки и непромокаемите гащички се съхраняват в ленената торбичка. Накиснете ги в студена вода за една нощ преди да ги пуснете в пералнята.  Бамбукът поема много вода. Въпреки че съхне по-бързо от памука, може да съкратите времето за изсушаване, като пуснете по-дългата програма за изцеждане на пералнята. Всички тъкани може да се сушат в сушилня или да се прострат на простор.

Мога ли да заменя абсорбиращата хартия BAMBINEX с обикновена тоалетна хартия?

Отговор

Не може. Целулозната хартия е разработена специално за употреба при многократните пелени. Тя е направена от високоустойчива целулоза без хлор и може да бъде изхвърлена в тоалетната, тъй като е напълно биоразградима. Съветваме ви да не използвате тоалетна хартия или кухненска хартия. Резултатът може да бъде изключително неприятен.

Има ли многократни пелени за преждевременно родени бебета?

Отговор

Тъй като процента на преждевременно родените бебета се увеличава,  BAMBINEX разработиха специален комплект за тях. Моля, обърнете се към вашия дилър за поръчка на такъв комплект.

Защо непромокаемите гащички съдържат полиуретан?

Отговор

Полиуретанът е неутрален, дишащ и биоразградим материал, който издържа високи температури и чести пранета. В комбинация със жарсе отвън, той е предпазен и от много меко смесено покритие, което го прави идеалният материал за осигуряване комфорта на вашето бебе.

Защо да използвам многократни пелени?

Отговор

Този въпрос е  свързан с увеличаващата се загриженост за екологията. Свързан е и с теми като енергоспестяване, рециклиране идр. Еднократните пелени са много лесни за употреба, но генерират значителни количества боклук, който се разгражда за много години и е много трудно или невъзможно да бъдат рециклирани. Производството на еднократните пелени потребява също така много енергия и много суровини. В интернет може да се намери много информация по тази тема.

Количка

Количката е празна.

Нашите партньори